Wonen in Balans staat open

voor profesionals, jongeren & ouderen

Voor Wie

Wonen in Balans biedt mensen van 18 tot en met 65 jaar met psychische problemen de mogelijkheid tot beschermd wonen en 24-uurs begeleiding. Deze website is bedoeld om professionele zorgaanbieders, cliënten en hun familie te informeren over de diverse zorgmogelijkheden en de opties voor begeleiding. Wij helpen u graag bij het vinden van zorg op maat.

Professionals

Als professionele zorgaanbieder kunt u bij Wonen in Balans terecht als u op zoek bent naar beschermd wonen voor uw cliënten. Met de zorg- indicatie als uitgangspunt gaan wij voor de cliënt op zoek naar een passende woonvorm, aangevuld met de juiste begeleiding. Op die manier helpen we onze cliënten bij het leiden van een zo gewoon mogelijk bestaan in de samenleving

Dit doen we met een team van vakkundige medewerkers bij wie het welzijn van de cliënt altijd op de eerste plaats komt. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zelf de regie over hun leven in handen hebben. Wij helpen hen daarbij door ondersteuning te bieden. De zorg en begeleiding die wij bieden, is volledig afgestemd op het zelfsturend vermogen, de wensen en behoeften van de cliënt. Wij zijn altijd bezig om de kwaliteit van onze zorg te ontwikkelen. Daarom staan we volledig open voor samenwerkingen met andere instellingen..

Jongeren

Bij Wonen in Balans helpen we mensen de grip op hun leven terug te krijgen. Dit doen we al voor cliënten vanaf 18 jaar. Deze jongvolwassenen kunnen bij Wonen in Balans terecht voor begeleid wonen, 24-uurs begeleiding, ambulante zorg en dagbesteding. Samen met cliënt en de ouder(s) of voogd zoeken we naar een woonvorm of dagbesteding waar de cliënt zich prettig bij voelt en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Wonen in Balans werken we met een aanpak die meerdere jaren in beslag neemt. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, stemmen we de bewoners van een complex wat betreft leeftijd en interesses zo goed mogelijk op elkaar af. Wij zijn van mening dat de cliënt op deze manier terechtkomt in een omgeving waar de cliënt zich op zijn gemak voelt en dit de ontwikkeling ten goede komt. Hier zal uiteindelijk niet alleen de cliënt, maar ook zijn (directe) omgeving baat bij hebben.

Ouderen

Behalve voor jongeren biedt Wonen in Balans ook begeleid wonen aan ouderen tot en met 65 jaar. Deze zorg is bedoeld voor ouderen die veel ondersteuning nodig hebben bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Wij zorgen ervoor dat de cliënt terechtkomt in een veilige omgeving, vol sfeer en huiselijkheid. Ook houden we bij onze cliënten op leeftijd rekening met voldoende rust en vrije tijd.

De zorg, begeleiding en/of dagbesteding die voor de cliënt wordt bepaald, is geheel afhankelijk van de nog aanwezige vaardigheden en natuurlijk de wensen en behoeften van de cliënt. Bovendien houden we de ontwikkeling van de zelfredzaamheid van de cliënt goed in de gaten en passen we onze zorg en begeleiding hier op aan. Net als bij onze jongvolwassen cliënten, wordt ook bij de samenstelling van de groepen van oudere cliënten rekening gehouden met leeftijd en interesses om de ontwikkeling te bevorderen.

Wij zijn wonen in balans

U KUNT DIRECT ONLINE AANMELDEN

Aanmelden