Wonen in Balans biedt

Wonen met zorg, ambulante zorg & dagbesteding

Onze Diensten

Mensen met een psychische aandoening kunnen problemen ondervinden als zij zelfstandig willen wonen. Daarom biedt Wonen in Balans de mogelijkheid tot wonen met zorg en kunnen cliënten gebruik maken van ambulante zorg. Ook zorgen wij voor dagbesteding om cliënten te helpen bij het vinden van een passend dagritme.

Neem nu contact op

Wonen met zorg is bedoeld voor mensen die (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen en functioneren in de samenleving. Wij bieden de tussenoplossing: zelfstandig wonen, maar met 24-uurs begeleiding om alle zaken in goede banen te leiden. Door onze directe betrokkenheid kunnen wij eventuele problemen snel signaleren en zijn we in staat hier direct op in te spelen.

Uiteraard wordt bij het wonen met zorg rekening gehouden met de vaardigheden, de wensen en de behoeften van de cliënt om de woonvorm zo aangenaam mogelijk te maken. Tijdens het verblijf in deze woonvorm leert de cliënt de vaardigheden die nodig zijn om volledig zelfstandig te kunnen leven en goed te kunnen functioneren in de samenleving. Deze woonvorm wordt veelal gebruikt als overgangsvorm naar een volledig zelfstandige leefomgeving. Want dat is ons doel: zo veel mogelijk cliënten ondersteunen en begeleiding in hun weg naar een volledig zelfstandige leefvorm.

Bij Wonen in Balans vinden we het belangrijk om al onze cliënten zorg op maat te bieden. Dit doen we onder andere door het verlenen van ambulante zorg. Dit wil zeggen dat onze specialisten de cliënt in zijn of haar eigen, vertrouwde omgeving behandelt. Dat betekent dat cliënten, zelfs met een zorgbehoefte, thuis kunnen blijven wonen. Voor iedere situatie zoeken we bij Wonen in Balans een oplossing.

Ons zorgaanbod is zeer breed, waardoor er voor iedere cliënt een passende vorm van zorg te vinden is. Bij ambulante zorg kan het bijvoorbeeld gaan om lichte zorg, maar het is ook mogelijk om 24-uurs begeleiding te krijgen. De zorgvorm kan worden toegepast op al onze cliënten, zowel jong als oud. We willen onze cliënten waar mogelijk ondersteunen, begeleiden en behandelen, zodat zij zo lang mogelijk zelf de controle over hun leven kunnen behouden.

Een goed dagritme geeft rust. Wij helpen onze cliënten met deelname aan dagbesteding. Hoe deze dagbesteding wordt ingedeeld en welke activiteiten hiervoor worden ondernemen, is volledig afhankelijk van de wensen, behoefte en vaardigheden van de cliënt. Bij Wonen in Balans beschikken we over een groot aanbod aan activiteiten waar door de cliënt gebruik van kan worden gemaakt.

Voor iedere cliënt proberen we een zo passend mogelijke dagbesteding te vinden. Ook dit is onderdeel van ons doel om iedere cliënt zorg op maat te leveren. Vanwege de multiculturele achtergronden die bij Wonen in Balans aanwezig zijn, kan zelfs daar rekening mee worden gehouden in de activiteiten die voor de cliënt worden bepaald. De dagbesteding waar onze specialisten zich voor inzetten heeft als doel rust en regelmaat te creëren en hen op die manier meer controle over hun leven te geven.

Wij zijn wonen in balans

U KUNT DIRECT ONLINE AANMELDEN

Aanmelden